Vincent Pit

Director

Creatief. Analytisch. Teamspeler.

“The world as we have created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.” – Albert Einstein

Verandering is overal om ons heen. In plaats van het te laten gebeuren zouden we er goed over na moeten denken, het sturen in de richting die wij willen en het beste eruit halen.

Met ruim 20 jaar ervaring in financieel risico management bij banken en verzekeraars houd ik van het werken met klanten om hun risk management consistent en duurzaam te verbeteren, door de goede combinatie van organisatie, inhoud en technologie.

Ik geniet van het werken aan complexe onderwerpen met een team dat zich vol inzet om een goede oplossing te vinden, ook al duurt het lang. Eén van mijn meest trotse momenten was toen een klant mij een uitdagende deadline liet accepteren, omdat ze er vertrouwen in hadden dat mijn team het kon. Ze hadden al vaker resultaten boven verwachting gezien.

Ik ben graag thuis met mijn gezin en vrienden. We houden van lekker eten klaarmaken en opeten met een drankje. Om fit te blijven ga ik een paar keer per week een uurtje hardlopen of ga ik af en toe squashen.

Vincent in het kort:

  • Voorheen principal consultant bij Capgemini en IBM, en directeur bij SecondFloor
  • Expertise: Change Management, Financial and Operational Risk, Programma Management, Data Management, Retail Banking, Wholesale Banking, Levensverzekeringen, zeer uitgebreide regulatory change ervaring in o.a. Basel II, Solvency II
  • Opleidingen: MSc Management van HEC Paris, BBA van Nyenrode Universiteit, FRM van GARP